truck icon
Bezpłatna wysyłka
clock icon
Szybka dostawa
person icon
Bezpieczne metody płatności
party icon
10 mln zadowolonych klientów
Polityka prywatności

Udostępnianie Twoich danych osobowych nie jest zalecane ustawowo ani umownie, ani też w celu zawarcia umowy, o ile w tekście poniżej nie podano innych informacji. Nie jesteś zobowiązana/-y do udostępnienia danych. Nieudostępnienie nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji. W odniesieniu do poniższych procesów przetwarzania danych zasada ta obowiązuje tylko w przypadku, gdy niniejszy tekst nie zawiera odmiennych informacji.
„Dane osobowe” to wszelkie informacje, które odnoszą się do zidentyfikowanych lub możliwych do identyfikacji osób fizycznych.
 
Pliki dzienników serwerów
Można odwiedzać nasze strony internetowe, nie podając danych osobowych. 
Podczas każdego dostępu do naszej strony internetowej przeglądarka użytkownika przekazuje nam lub naszym dostawcom usług hostingowych / usługodawcom IT dane dotyczące korzystania, które zapisywane są w danych protokołu (tzw. plikach dzienników serwerów). Do tych zapisanych danych należy np. nazwa uruchomionej strony, data i godzina uruchomienia, adres IP, przesłana ilość danych i dostawca wysyłający zapytanie. Przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 punkt 1 lit. f RODO z tytułu uprawnionego interesu dotyczącego zapewnienia prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz w celu poprawy naszej oferty. 
 
Kontakt

Administrator/Inspektora ochrony danych
Skontaktuj się z nami, jeśli masz takie życzenie. Podmiot odpowiedzialny za przetwarzanie danych: 
Deuba GmH & Co KG, Zum Wiesenhof 84, 66663 Merzig Deutschland, +49 6861 9010000, [email protected]


Z naszym pełnomocnikiem ds. ochrony danych osobowych możesz skontaktować się bezpośrednio: [email protected]

Kontakt z inicjatywy klienta za pośrednictwem e-maila
Jeśli z własnej inicjatywy skontaktują się Państwo z nami za pośrednictwem e-maila, będziemy zbierać Państwa dane osobowe (imię i nazwisko, adres e-mail, tekst wiadomości) tylko w takim zakresie, w jakim je Państwo podali. Przetwarzanie danych służy do przetwarzania Państwa zapytania związanego z kontaktem i udzielenia na nie odpowiedzi. 
Jeżeli celem kontaktu jest przeprowadzenie działań przedumownych (np. doradztwo w przypadku zainteresowania zakupem, przygotowanie ofert) lub jeżeli dotyczy on umowy już zawartej między Państwem a nami, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO.
Jeżeli nawiązanie kontaktu następuje z innych powodów, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwagi na nasz przeważający uzasadniony interes polegający na przetworzeniu Państwa zapytania i udzieleniu odpowiedzi na nie. W takim przypadku, z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją, mają Państwo w każdej chwili prawo wniesienia sprzeciwu wobec opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO przetwarzania danych osobowych, które Państwa dotyczą.
Państwa adres e-mail wykorzystamy tylko w celu przetworzenia Państwa zapytania. Państwa dane zostaną następnie usunięte z uwzględnieniem ustawowych okresów przechowywania, o ile nie wyrazili Państwo zgody na dalsze przetwarzanie i wykorzystanie.
 
Gromadzenie i przetwarzanie danych w przypadku korzystania z formularza kontaktowego 
Podczas korzystania z formularza kontaktowego pobieramy Twoje dane osobowe (nazwisko, adres e-mail, tekst wiadomości) tylko w udostępnionym przez Ciebie zakresie. Przetwarzanie danych dokonywane jest w celu nawiązania kontaktu.
Jeżeli celem kontaktu jest przeprowadzenie działań przedumownych (np. doradztwo w przypadku zainteresowania zakupem, przygotowanie ofert) lub jeżeli dotyczy on umowy już zawartej między Państwem a nami, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO.
Jeżeli nawiązanie kontaktu następuje z innych powodów, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwagi na nasz przeważający uzasadniony interes polegający na przetworzeniu Państwa zapytania i udzieleniu odpowiedzi na nie. W takim przypadku, z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją, mają Państwo w każdej chwili prawo wniesienia sprzeciwu wobec opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO przetwarzania danych osobowych, które Państwa dotyczą.
Twój adres e-mail wykorzystamy tylko w celu przetworzenia Twojego zapytania. Twoje dane zostaną następnie usunięte, o ile nie wyraziłaś/-eś zgody na dalsze przetwarzanie i wykorzystanie.
 

Konto klienta      Zamówienia      

Konto klienta
Podczas otwierania konta klienta pobieramy Twoje dane osobowe w podanym tam zakresie. Przetwarzanie danych służy poprawie obsługi zakupów oraz uproszczeniu procedury realizacji zamówień. Przetwarzanie danych odbywa się za Twoją zgodą na podstawie art. 6 (1) lit. a DSGVO. W każdej chwili możesz wycofać zgodę, wysyłając do nas stosowną informację, nie ulega przy tym naruszeniu legalność dokonanego na podstawie udzielonej zgody przetworzenia danych do momentu jej wycofania. Twoje konto klienta zostanie następnie usunięte.
 
Zbieranie, przetwarzanie i przekazywanie danych osobowych przy zamówieniach
Podczas zamówienia zbieramy i przetwarzamy dane osobowe tylko wtedy, jeśli jest to konieczne do realizacji i finalizacji zamówienia oraz odpowiedzi na zapytania użytkowników. Udostępnienie danych konieczne jest w celu zawarcia umowy. Nieudostępnienie danych uniemożliwia zawarcie umowy. Przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 punkt 1 lit. b RODO i jest konieczne do realizacji zawartej umowy. 
Dane są przekazywane na przykład wybranym przez użytkownika przedsiębiorstwom wysyłkowym oraz dostawcom dropshippingu, dostawcom usług płatniczych, oferentom usług związanych z realizacją zamówienia oraz dostawcom usług IT. We wszystkich przypadkach bezwzględnie przestrzegamy ustawowych przepisów. Zakres przekazywania danych ogranicza się do minimalnego poziomu.
 

Opinie       Reklama      

Gromadzenie danych podczas dodawania komentarza lub opinii
Podczas dodawania komentarza/opinii na temat artykułu lub wpisu pobieramy dane osobowe użytkownika (nazwisko, adres e-mail, treść komentarza) wyłącznie w zakresie podanym przez użytkownika. Przetwarzanie danych ma na celu umożliwienie komentowania/opiniowania i wyświetlania komentarzy/opinii.


Do celów weryfikacji opinii/komentarza gromadzimy również następujące dane: Numer zamówienia, ,  .

Wysyłając komentarz/opinię, użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przekazanych danych. Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO za zgodą użytkownika. Użytkownik może w dowolnym momencie wycofać swoją zgodę, wysyłając do nas stosowną informację. Nie narusza to legalności przetwarzania opartego na zgodzie przed jej wycofaniem. Dane osobowe użytkownika zostaną następnie usunięte.

Logo strony internetowej do celów wyświetlania opinii klientów Google
Na naszej stronie internetowej zintegrowane jest logo strony internetowej do celów wyświetlania opinii klientów Google firmy Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google”).
Integracja logo służy wyświetlaniu liczby i wyniku opinii otrzymanych dotychczas poprzez Google oraz wykorzystywaniu ich w celach reklamowych. Do celów wyświetlania logo na naszej stronie internetowej, jak również do celów wyświetlania Państwu spersonalizowanych reklam w Google firma Google stosuje pliki cookie. Może być przy tym przetwarzany oraz przekazywany do Google m.in. Państwa adres IP.
Państwa dane mogą ewentualnie zostać przesłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Google posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Więcej informacji na temat warunków użytkowania i ochrony danych podczas korzystania z opinii klientów Google można znaleźć na stronach https://www.google.com/shopping/customerreviews/static/tos/de/1_01_tos.html i https://policies.google.com/privacy?hl=de


Moduł OPT-IN opinii klientów Google
Na potrzeby obsługiwania naszej strony internetowej wykorzystujemy narzędzie analityczne do celów wyświetlania opinii klientów Google firmy Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google”).
Po złożeniu zamówienia prosimy o zaopiniowanie i skomentowanie dokonanego u nas zakupu. W tym celu wyślemy do Państwa e-mail, posługując się modułem OPT-IN opinii klientów firmy Google. Mogą być przy tym przetwarzane i przekazywane do Google m.in. następujące informacje: szczegóły zamówienia (np. numer ID zamówienia, kraj dostawy, przewidywana data dostawy, numery GTIN zamówionych produktów) oraz Państwa adres e-mail.
Państwa dane mogą ewentualnie zostać przesłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Google posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO, pod warunkiem, że udzielili Państwo wyraźniej zgody na dalsze przekazywanie danych, które Państwa dotyczą, oraz otrzymywanie przypomnień w sprawie wyrażenia opinii. W każdej chwili mogą Państwo wycofać zgodę ze skutkiem na przyszłość; nie ulega przy tym naruszeniu legalność dokonanego na podstawie udzielonej zgody przetworzenia danych do momentu jej wycofania.
Więcej informacji na temat warunków użytkowania i ochrony danych podczas korzystania z opinii klientów Google można znaleźć na stronach https://www.google.com/shopping/customerreviews/static/tos/de/1_01_tos.html i https://policies.google.com/privacy?hl=de

 
Używanie adresu e-mail w celu wysyłania newsletterów
Twój adres e-mail wykorzystujemy niezależnie od realizacji umowy wyłącznie dla własnych celów reklamowych do wysyłki newsletterów, o ile wyraziłaś/-eś na to wyraźną zgodę. Przetwarzanie danych odbywa się za Twoją zgodą na podstawie art. 6 (1) lit. a DSGVO. W każdej chwili możesz wycofać zgodę, nie ulega przy tym naruszeniu legalność dokonanego na podstawie udzielonej zgody przetworzenia danych do momentu jej wycofania. W każdej chwili możesz zrezygnować z newslettera, wykorzystując w tym celu odpowiedni link w newsletterze lub wysyłając do nas stosowną informację. Twój adres e-mail zostanie następnie usunięty z bazy danych.
 
Twoje dane zostaną wówczas przekazane dostawcy usług z zakresu e-mail marketingu w ramach przetwarzania zlecenia. Dane nie są przekazywane innym osobom trzecim.

Używanie adresu e-mail w celu wysyłania reklamy bezpośredniej 
Wykorzystujemy Twój adres e-mail, który otrzymaliśmy w ramach sprzedaży towaru lub usługi, do przesyłania drogą elektroniczną reklamy dotyczącej własnych towarów lub usług, które są podobne do tych, które już nabyłaś/-eś u nas, o ile nie sprzeciwiłaś/-eś się takiemu wykorzystaniu. Udostępnienie adresu e-mail jest wymagane do zawarcia umowy. Nieudostępnienie skutkuje tym, że umowa nie może zostać zawarta. Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 (1) lit. f DSGVO z uzasadnionego interesu do reklamy bezpośredniej. W każdej chwili możesz wyrazić sprzeciw na takie wykorzystanie Twojego adresu e-mail, wysyłając do nas stosowną informację. Dane kontaktowe do zgłoszenia sprzeciwu znajdziesz w zakładce Impressum. W tym celu możesz też skorzystać z odpowiedniego linku w e-mailu reklamowym. Z tego tytułu nie powstają żadne inne koszty poza kosztami transferu według taryf podstawowych.
 
Korzystanie z Klaviyo
W związku z wysyłką newslettera korzystamy z usługi Klaviyo Inc. (125 Summer St Floor 7, Boston, MA 02111, USA; „Klaviyo”) w ramach przetwarzania danych na zlecenie.
Informacje udostępnione nam przy subskrypcji newslettera (adres e-mail, ew. imię i nazwisko) przekazujemy dalej do Klaviyo. Przetwarzanie danych służy w celu wysyłki newslettera i jego analizy statystycznej.
Aby analizować kampanie prowadzone za pomocą newslettera, wysyłane newslettery zawierają grafikę o wymiarach 1x1 pikseli (piksele śledzące) lub link śledzący. W ten sposób możemy stwierdzić, czy newsletter został otwarty i czy ew. klikano na zintegrowane linki. W tym kontekście zbieramy dane osobowe użytkownika, takie jak np. adres IP, typ i urządzenie przeglądarki oraz czas. Z tych danych mogą być tworzone pod pseudonimem profile użytkownika. Zbierane dane nie służą do identyfikacji osoby, której dane dotyczą. Dane te wykorzystywane są wyłącznie do statystycznej analizy służącej ulepszaniu kampanii prowadzonych za pomocą newslettera.
Dane użytkowników przesyłane są z reguły na serwery Klaviyo w USA i tam przechowywane. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Klaviyo posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Dane osobowe użytkowników przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwagi na nasz przeważający, prawnie uzasadniony interes w stworzeniu konkretnego, skutecznego reklamowo i przyjaznego dla użytkownika systemu newslettera. Z przyczyn, które wynikają ze szczególnej sytuacji użytkownika, ma on w każdej chwili prawo sprzeciwić się przetwarzaniu dotyczących go danych osobowych.
Więcej informacji o ochronie danych w firmie Klaviyo można znaleźć pod adresem https://www.klaviyo.com/legal/privacy-notice oraz https://www.klaviyo.com/legal/data-processing-agreement.



Firmy wysyłkowe       System gospodarki towarowej      

Przekazywanie adresu e-mail firmom wysyłkowym w celu informowania o statusie przesyłki
Twój adres e-mail przekazujemy w ramach realizacji umowy firmie transportowej, o ile wyraziłaś/-eś na to wyraźną zgodę podczas procedury składania zamówienia. Przekazanie służy informowaniu Cię o statusie przesyłki za pośrednictwem e-maila. Przetwarzanie danych odbywa się za Twoją zgodą na podstawie art. 6 (1) lit. a DSGVO. W każdej chwili możesz wycofać zgodę, wysyłając do nas lub do firmy transportowej stosowną informację, nie ulega przy tym naruszeniu legalność dokonanego na podstawie udzielonej zgody przetworzenia danych do momentu jej wycofania.
 
Korzystanie z zewnętrznego systemu gospodarki towarowej
W celu realizacji umowy wykorzystujemy system gospodarki towarowej w ramach przetwarzania zlecenia. W tym celu Twoje dane osobowe, które zostały pobrane w ramach zamówienia, są przekazywane do
Pickware GmbH, Goebelstr. 21, 64293 Darmstadt, Niemcy 


Dostawcy usług płatniczych      

Korzystanie z PayPal Express
Na naszej witrynie internetowej korzystamy z serwisu płatniczego PayPal Express firmy PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A. (22-24 Boulevard Royal L-2449, Luksemburg; "PayPal").
Przetwarzanie danych ma na celu umożliwienie oferowania realizacji zapłaty poprzez serwis płatniczy PayPal Express.
Włączenie tego serwisu wymaga, aby PayPal Express przy otwieraniu witryny internetowej gromadził, zapisywał i analizował dane (np. adres IP, typ urządzenia, system operacyjny, typ przeglądarki, lokalizacja Twojego urządzenia). W tym celu mogą być też stosowane pliki cookie. Pliki cookie umożliwiają ponowne rozpoznanie Twojej przeglądarki internetowej. 
Wykorzystanie plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się na podstawie § 15 ust. 3 zdanie 1 TMG (niemiecka ustawa o mediach elektronicznych). Dane osobowe użytkowników są przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwagi na nasz przeważający, uzasadniony interes w zakresie zaoferowania różnych sposobów płatności zorientowanych na klienta. Mają Państwo prawo w każdej chwili sprzeciwić się przetwarzaniu Państwa danych osobowych, jeśli istnieją powody wynikające z Państwa szczególnej sytuacji.
Z chwilą wyboru i skorzystania z PayPal Express dane wymagane do realizacji płatności przesyłane są do PayPal, aby umożliwić wykonanie umowy za pośrednictwem wybranego przez Ciebie rodzaju płatności. Przetwarzanie to odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO.
Więcej informacji na temat przetwarzania danych przy korzystaniu z serwisu płatności PayPal Express można znaleźć w odpowiedniej deklaracji ochrony danych pod adresem.
 
Korzystanie z usług dostawcy usług płatniczych Mollie
 
Do realizacji płatności korzystamy na naszej stronie internetowej z usług dostawcy usług płatniczych Mollie B.V. (Keizersgracht 313, 1016 EE Amsterdam, Niederlande; „Mollie”). Przetwarzanie danych służy do zaoferowania Klientom, za pomocą realizowania płatności przez dostawcę usług płatniczych Mollie, różnych rodzajów płatności. Po zdecydowaniu się przez Klienta na jedną z opcji płatności dostawcy usług płatniczych Mollie, konieczne do realizacji płatności dane są przekazywane do Mollie. Należą do nich dane płatności Klienta (np. numer konta bankowego albo karty kredytowej), adres IP Klienta, nazwa przeglądarki internetowej i typ urządzenia Klienta, oraz – w niektórych przypadkach – imię i nazwisko Klienta, jego dane adresowe, oraz informacje o produkcie albo usłudze, jaką u nas zakupił. To przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Dokładniejsze informacje o przetwarzaniu danych przy używaniu dostawcy usług płatniczych Mollie znajdują się w odpowiedniej polityce prywatności pod adresem https://www.mollie.com/de/privacy
 

Pliki cookie
 
Nasza witryna internetowa wykorzystuje pliki cookie. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które zapisywane są w przeglądarce internetowej, wzgl. przez przeglądarkę internetową w systemie komputerowym użytkownika. Jeżeli użytkownik wywoła witrynę internetową, w systemie operacyjnym użytkownika może zostać zapisany plik cookie. Plik ten zawiera charakterystyczny ciąg znaków, który umożliwia jednoznaczną identyfikację przeglądarki podczas ponownego wywołania witryny internetowej. 

Pliki cookie są zapisywane na Twoim komputerze. Dlatego masz pełną kontrolę nad wykorzystaniem tych plików. Dzięki wybraniu odpowiednich ustawień technicznych na Twojej przeglądarce internetowej otrzymujesz informację przed wstawieniem plików cookie i możesz decydować o przyjęciu każdego z nich z osobna oraz uniemożliwić ich zapisywanie i przekazywanie danych. Pliki cookie, które już zostały zapisane, można w każdej chwili usunąć. Pragniemy jednak zwrócić uwagę, że w takim przypadku korzystanie przez Ciebie ze wszystkich funkcji niniejszej witryny internetowej może nie być możliwe w pełnym zakresie.
Pod podanymi poniżej linkami możesz zasięgnąć informacji, w jaki sposób zarządzać plikami cookie (m.in. również je dezaktywować) w najważniejszych przeglądarkach.
Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac


technicznie niezbędne pliki cookie
O ile w poniższej deklaracji o ochronie danych osobowych nie podano żadnych innych informacji, aczkolwiek te technicznie niezbędne pliki cookie stosujemy w tym celu, aby nasza oferta była efektywniejsza, bezpieczniejsza i przyjaźniejsza dla użytkownika. Ponadto pliki cookie umożliwiają naszym systemom rozpoznanie Twojej przeglądarki również po przejściu na inną stronę oraz oferowanie usług. Niektóre funkcje naszej strony internetowej nie mogą być oferowane bez stosowania plików cookie. Funkcje te wymagają, aby przeglądarka została ponownie rozpoznana również po przejściu na inną stronę.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych). Przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO na podstawie naszego nadrzędnego, prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na zapewnieniu optymalnego działania witryny internetowej oraz kształtowania naszej oferty w sposób efektywny i przyjazny dla użytkownika.
Z przyczyn, które wynikają z Państwa szczególnej sytuacji, w każdej chwili mają Państwo prawo sprzeciwić się opartemu na art. 6 (1) lit. f DSGVO przetwarzaniu dotyczących Państwa danych osobowych.
 
 
Korzystanie z Consentmanager
Na naszej witrynie internetowej korzystamy z narzędzia zarządzania zgodami użytkowników Consentmanager firmy 
Consentmanager AB (Håltegelvägen 1b, 72348 Västerås, Szwecja; "Consentmanager").
Narzędzie to umożliwia odwiedzającym naszą witrynę internetową udzielanie zgody na przetwarzanie danych przez witrynę, w szczególności wstawianie plików cookie, a także korzystanie z prawa do odwoływania udzielonej już zgody.
Przetwarzanie danych służy do pozyskiwania wymaganych zgód oraz ich dokumentowania i w ten sposób przestrzegania ustawowych zobowiązań.
W tym celu mogą być stosowane pliki cookie. Mogą być przy tym zbierane m.in. następujące informacje i przekazywane do Consentmanager: data i czas wywoływania strony, informacje o używanej przez Ciebie przeglądarce oraz urządzeniu, z którego korzystasz, zanonimizowany adres IP, dane opt-in i opt-out. Dane te nie są przekazywane innym osobom trzecim.
Przetwarzanie danych odbywa się w celu wypełnienia zobowiązania prawnego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
Szczegółowe informacje o ochronie danych przez Consentmanager znajdziesz pod adresem: https://www.consentmanager.net/privacy.php



Analiza      Śledzenie reklam      Program partnerski      

Korzystanie z Google Analytics 4
Na naszej stronie internetowej korzystamy z usługi analizy internetowej Google Analytics świadczonej przez Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; "Google").
Przetwarzanie danych służy analizie tej strony internetowej i jej odwiedzających oraz celom marketingowym i reklamowym. Google będzie wykorzystywać uzyskane informacje na zlecenie operatora tej strony internetowej w celu oceny korzystania z tej strony internetowej przez użytkownika, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie internetowej i korzystaniem z Internetu na rzecz operatora strony internetowej. 
Można zebrać między innymi następujące informacje: Adres IP, data i godzina wyświetlenia strony, ścieżka kliknięcia, informacje o przeglądarce i urządzeniu, z którego korzystasz, odwiedzane strony, adres odsyłacza URL (strona, przez którą weszli Państwo na naszą stronę), dane o lokalizacji, aktywność zakupowa. Dane użytkownika mogą być łączone przez Google z innymi danymi, takimi jak historia wyszukiwania, konta osobiste użytkownika, dane dotyczące korzystania z innych urządzeń oraz wszelkie inne dane, które Google może posiadać na temat użytkownika.
 
Korzystanie z Meta Pixel
Nasza witryna internetowa korzysta z usługi Meta Pixel firmy Meta Platforms Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia; „Meta”).
Wspólnie z firmą Meta jesteśmy odpowiedzialni za gromadzenie danych użytkownika podczas integrowania usługi i przesyłanie tych danych do Meta. Podstawą tego jest umowa zawarta między nami a Meta o wspólnym przetwarzaniu danych osobowych, w której określono odpowiednie obowiązki. Umowa jest dostępna pod adresem: https://de-de.facebook.com/legal/terms/businesstools. Zgodnie z nią jesteśmy odpowiedzialni w szczególności za wypełnienie obowiązków informacji zgodnie z art. 13, 14 RODO, za zgodność z przepisami bezpieczeństwa art. 32 RODO w odniesieniu do prawidłowego technicznego implementowania i konfigurowania usługi oraz za zgodność z obowiązkami wynikającymi z art. 33, 34 RODO, w zakresie, w jakim naruszenie ochrony danych osobowych wpływa na obowiązki Mety wynikające z umowy o wspólnym przetwarzaniu danych. Firma Meta odpowiada za umożliwienie realizacji praw osób, których dane dotyczą, stosownie do art. 15-20 RODO, przestrzeganie przepisów bezpieczeństwa określonych w art. 32 RODO w odniesieniu do bezpieczeństwa usługi oraz obowiązków wynikających z art. 33, 34 RODO, w zakresie, w jakim naruszenie ochrony danych osobowych wpływa na obowiązki Mety wynikające z Umowy o wspólnym przetwarzaniu danych.
Aplikacja służy do kierowania do odwiedzających stronę internetową reklam opartych na zainteresowaniach w sieciach społecznościowych Facebook i Instagram. W tym celu na stronie internetowej zaimplementowano tag remarketingowy Meta. W przypadku odwiedzin strony internetowej tag ten umożliwia nawiązanie bezpośredniego połączenia z serwerami Meta. W ten sposób na serwer Meta trafiają informacje o tym, które z naszych stron internetowych użytkownik odwiedził. Meta przyporządkowuje te informacje do osobistego konta użytkownika na portalu Facebook i/lub Instagram. Podczas sesji w serwisach społecznościowych Facebook lub Instagram użytkownikowi wyświetlają się spersonalizowane reklamy oparte na zainteresowaniach.
Aplikacja służy również do tworzenia statystyk konwersji. W ten sposób poznajemy całkowitą liczbę użytkowników, którzy kliknęli jedną z naszych reklam i zostali przekierowani na stronę z tagiem śledzenia konwersji, a także działania podjęte po przekierowaniu na tę stronę. Nie otrzymujemy jednak informacji, które umożliwiałyby personalną identyfikację użytkowników.
Dane użytkownika mogą być przekazywane do USA. Dla USA Komisja Europejska wydała decyzję stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Meta posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Użytkownik może dezaktywować w tym miejscu funkcję remarketingu „Custom Audiences”. Szczegółowe informacje na temat gromadzenia i wykorzystania danych przez Meta, związanych z tym praw i możliwości użytkownika w zakresie ochrony prywatności są dostępne w polityce prywatności Meta pod adresem: https://www.facebook.com/about/privacy/.


Korzystanie z Google Ads Conversion-Tracking
Na naszej witrynie internetowej stosujemy program reklam internetowych „Google Ads” i w tym zakresie tzw. conversion tracking (śledzenie konwersji). Google Conversion Tracking to narzędzie analityczne firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; "Google"). 
Jeżeli klikniesz ogłoszenie wyświetlone przez Google, na Twoim komputerze zostanie zapisany plik cookie do śledzenia konwersji. Te pliki cookie mają ograniczony okres ważności, nie zawierają danych osobowych i tym samym nie służą do personalnej identyfikacji. Jeżeli odwiedzasz określone strony na naszej witrynie internetowej, a plik cookie jeszcze nie utracił ważności, firma Google i my możemy rozpoznać Twoje kliknięcie na ogłoszenie i przekierowanie do tej strony. Każdy klient Google Ads otrzymuje inny plik cookie. Dzięki temu nie ma możliwości, aby pliki cookie mogły być śledzone za pośrednictwem witryn internetowych przez klientów Ads.
Informacje, które są gromadzone przy pomocy plików cookie konwersji, służą do opracowania statystyk konwersji. Przy okazji dowiadujemy się, jaka jest całkowita liczba użytkowników, którzy kliknęli na jedno z naszych ogłoszeń i zostali przekierowani do jednej ze stron opatrzonych tagiem śledzenia konwersji. Nie otrzymujemy jednak informacji, które umożliwiałyby personalną identyfikację użytkowników.
Dane użytkownika mogą być przesyłane na serwery Google LLC w USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Google posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Szczegółowe informacje oraz deklarację o ochronie danych osobowych firmy Google znajdziesz pod adresem: https://www.google.de/policies/privacy/


Korzystanie z funkcji remarketingu lub „Podobne grupy docelowe” firmy Google Inc.
Na naszej stronie internetowej stosujemy funkcję remarketingu lub „Podobne grupy docelowe” firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; "Google"). 
Funkcja ta służy analizie zachowania i zainteresowań odwiedzających.
W celu przeprowadzenia analizy korzystania z witryn internetowych, która stanowi podstawę tworzenia ogłoszeń reklamowych nawiązujących do indywidualnych zainteresowań, firma Google stosuje pliki cookie. Za pomocą plików cookie rejestrowane są wizyty na witrynie internetowej, jak również zanonimizowane dane dotyczące korzystania z niej. Dane osobowe odwiedzających nie są zapisywane. Jeżeli następnie odwiedzisz inną witrynę internetową w sieci reklamowej Google Display Network, zostaną Ci wyświetlone reklamy, które z wysokim prawdopodobieństwem uwzględniają wywoływane wcześniej dziedziny produktów i informacji.

Dane użytkownika mogą być przesyłane na serwery Google LLC w USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Google posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. W każdej chwili możesz wycofać zgodę, nie ulega przy tym naruszeniu legalność dokonanego na podstawie udzielonej zgody przetworzenia danych do momentu jej wycofania.
Szczegółowe informacje dotyczące usługi Google Remarketing oraz dołączoną do usługi deklarację o ochronie danych osobowych znajdziesz pod adresem: https://www.google.com/privacy/ads/

Korzystanie z Microsoft Advertising
Na naszej witrynie internetowej korzystamy z Microsoft Advertising firmy Microsoft Corporation (Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA; “Microsoft“).
Przetwarzanie danych służy do celów marketingowych i reklamowych oraz do pomiaru skuteczności reklam (śledzenie konwersji). Dowiadujemy się, jaka jest całkowita liczba użytkowników, którzy kliknęli na jedno z naszych ogłoszeń i zostali przekierowani do jednej ze stron opatrzonych tagiem śledzenia konwersji. Personalna identyfikacja tych użytkowników nie jest jednak w ten sposób możliwa. Microsoft Advertising wykorzystuje takie technologie, jak pliki cookie i piksele śledzące, które umożliwiają analizę Twojego korzystania z witryny internetowej. Jeżeli klikniesz ogłoszenie wyświetlone przez Microsoft Advertising, na Twoim komputerze zostanie zapisany plik cookie do śledzenia konwersji. Ten plik cookie ma ograniczony okres ważności nie służy do personalnej identyfikacji. Jeżeli odwiedzasz określone strony na naszej witrynie internetowej, a plik cookie jeszcze nie utracił ważności, firma Microsoft i my możemy rozpoznać Twoje kliknięcie na ogłoszenie i przekierowanie do tej strony. Zbierane mogą być przy tym następujące informacje: adres IP, identyfikatory przyporządkowane przez Microsoft (oznakowanie), informacje o używanej przez Ciebie przeglądarce i urządzeniu, z którego korzystasz, URL wcześniej odwiedzanej strony (witryna internetowa, z której nastąpiło przekierowanie na naszą witrynę), URL naszej witryny internetowej.
Państwa dane mogą ewentualnie zostać przesłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Microsoft posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.

Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Szczegółowe dane o ochronie danych oraz plikach cookie stosowanych przez Microsoft znajdziesz pod adresem: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement

Używanie tagu Pinterest 
Na naszej stronie internetowej używamy tagu Pinterest firmy Pinterest Europe Limited (Palmerston House, 2nd, Fenian Street, Floor, Dublin 2, Irlandia; „Pinterest”).
Funkcja ta służy do celowanego przyciągania osób odwiedzających stronę z reklamą dostosowaną do indywidualnych zainteresowań w sieci społecznościowej Pinterest. W tym celu na stronie internetowej został implementowany tag konwersji serwisu Pinterest. W przypadku odwiedzin strony internetowej tag ten umożliwia nawiązanie bezpośredniego połączenia z serwerami Pinterest. W ten sposób na serwer Pinterest trafiają informacje o tym, które z naszych stron internetowych Państwo odwiedzili. Pinterest przyporządkowuje te informacje do Państwa osobistego konta użytkownika na portalu Pinterest, kiedy są Państwo zalogowani w sieci społecznościowej. W czasie, gdy odwiedzają Państwo Pinterest, zostaną Państwu wyświetlone spersonalizowane reklamy promujące, które zostały dostosowane do Państwa zainteresowań. Jeśli trafili Państwo na naszą stronę internetową poprzez Pin w sieci społecznościowej Pinterest, na Państwa komputerze zostanie zainstalowany plik cookie do śledzenia konwersji. Te pliki cookie mają ograniczony okres ważności, nie zawierają danych osobowych i tym samym nie służą do personalnej identyfikacji. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony na naszej witrynie, a plik cookie jeszcze nie wygasł, wraz z Pinterest możemy rozpoznać, że kliknął on na Pin i został przekierowany na tę stronę. Informacje, które są gromadzone przy pomocy pliku cookie do śledzenia konwersji, służą do opracowania statystyk konwersji i tym samym do optymalizacji naszej strony internetowej. Mogą być przy tym przetwarzane m.in. następujące informacje: całkowita liczba użytkowników, którzy kliknęli na jeden z naszych Pinów i zostali przekierowani na naszą stronę internetową, podstrony odwiedzane na naszej stronie internetowej (np. strony z kategoriami lub produktami), zapytania wyszukiwania na naszej stronie internetowej, zawartość Państwa koszyka, zakończone transakcje.
Państwa dane mogą ewentualnie zostać przesłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Pinterest nie posiada certyfikatu TADPF. Przekazywanie danych odbywa się między innymi w oparciu o standardowe klauzule umowne jako odpowiednie zabezpieczenia ochrony danych osobowych, dostępne pod adresem: https://commission.europa.eu/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Szczegółowe informacje na temat gromadzenia i wykorzystania danych przez Pinterest, związanych z tym Państwa praw i możliwości ochrony prywatności są dostępne we wskazówkach Pinterest dotyczących ochrony danych osobowych pod adresem: https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy.


Korzystanie z programu partnerskiego Awin 
Korzystamy z programu partnerskiego „Awin“ firmy AWIN AG (Eichhornstraße 3, 10785 Berlin; „Awin”).
Po kliknięciu na reklamę z linkiem partnerskim, Awin umieszcza na Państwa komputerze ciasteczko służące do śledzenia konwersji. Ciasteczka służą do prawidłowych rozliczeń w ramach programu partnerskiego poprzez rejestrowanie skuteczności środka reklamowego. Ciasteczka rozpoznają, że kliknięto na ogłoszenie, co pozwala reklamodawcy ustalić pochodzenie zamówienia. Ponadto Awin stosuje tzw. fingerprinting. Pozwala to na wykrycie urządzenia, z którego Państwo korzystają.
Awin może między innymi rozpoznać, że link partnerski na tej stronie został kliknięty lub obejrzany. Awin gromadzi m.in. dane transakcyjne użytkownika (takie jak wartość zamówienia, rodzaj produktu, kanał sprzedaży, wykorzystanie bonu) oraz nazwę użytkownika w postaci indywidualnego ciągu liczbowego, dzięki czemu nie ma możliwości rozpoznania tożsamości, ale zawiera informacje o konkretnych działaniach użytkownika i urządzeniu końcowym, z którego korzysta użytkownik. 
Państwa dane mogą być przekazywane do krajów trzecich, takich jak USA. Transferów danych do Stanów Zjednoczonych nie reguluje żadna decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni stopień ochrony. Przekazywanie danych odbywa się m.in. na podstawie standardowych klauzul umownych jako odpowiednich gwarancjach ochrony danych osobowych; są one dostępne do wglądu na stronie: https://commission.europa.eu/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Polityka prywatności zawierająca szczegółowe informacje na temat wykorzystania danych przez firmę Awin znajduje się pod adresem https://www.awin.com/de/datenschutzerklarung.
 

Wtyczki

Korzystanie z Google Tag Manager 
Na naszej witrynie internetowej korzystamy z aplikacji Google Tag Manager firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; "Google").  Aplikacja ta pozwala zarządzać tagami JavaScript i HTML, używanymi do implementacji w szczególności narzędzi do śledzenia i analizy. Przetwarzanie danych służy do dostosowanego do indywidualnych potrzeb kształtowania i optymalizacji naszej witryny internetowej. Sama aplikacja Google Tag Manager nie zapisuje ani plików cookie, ani nie przetwarza danych osobowych. Umożliwia ona jedynie wywołanie dalszych tagów, które mogą zbierać i przetwarzać dane osobowe. Szczegółowe informacje o warunkach użytkowania i ochronie danych osobowych znajdziesz pod adresem https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html
 
Stosowanie wtyczek społecznościowych
Na naszej witrynie internetowej stosujemy wtyczki sieci społecznościowych. Włączenie wtyczek społecznościowych i odbywające się przy tym przetwarzanie danych służy optymalizacji reklamy naszych produktów.
Przy włączeniu wtyczek społecznościowych wytwarzane jest połączenie między Twoim komputerem a serwerami oferenta sieci społecznościowej i wtyczka pokazywana jest przy tym na stronie poprzez informację przesyłaną do Twojej przeglądarki, pod warunkiem udzielenia przez Ciebie na to wyraźnej zgody. W związku z powyższym do serwerów oferentów przekazywany jest zarówno Twój adres IP, jak również informacja, które z naszych stron internetowych były przez Ciebie odwiedzane. Dzieje się tak niezależnie od zarejestrowania czy zalogowania się w sieci społecznościowej. Przekazywanie informacji następuje również w przypadku niezarejestrowanych lub niezalogowanych użytkowników. W przypadku powiązania z jednym lub z kilkoma kontami w serwisach społecznościowych w tym samym czasie zebrane informacje mogą być przyporządkowane również do Twoich odpowiednich profili. Podczas korzystania z funkcji wtyczki (np. uruchomienie odpowiedniego przycisku) do Twojego konta użytkownika przyporządkowywane są także te informacje. Temu przyporządkowaniu można zapobiec poprzez wylogowanie się z kont mediów społecznościowych przed wizytą na naszej witrynie internetowej i przed aktywacją przycisków. Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania. Podane niżej sieci społecznościowe są włączone do naszej witryny internetowej za pomocą wtyczek społecznościowych. Szczegółowe informacje na temat zakresu i celu gromadzenia i wykorzystania danych oraz związanych z tym Twoich praw i możliwości ochrony prywatności znajdziesz we wskazówkach operatorów dotyczących ochrony danych osobowych po kliknięciu w link.


Facebook firmy Meta Platforms Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland).
Meta Platforms Ireland i my jesteśmy wspólnie odpowiedzialni za zbieranie Państwa danych i przekazywanie tych danych do Facebooka, gdy usługa jest włączona. Podstawą jest umowa między nami a Meta Platforms Ireland w sprawie wspólnego przetwarzania danych osobowych, która określa odpowiednie zakresy odpowiedzialności. Umowa jest dostępna na stronie https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. W związku z tym jesteśmy odpowiedzialni w szczególności za wypełnianie obowiązków informacyjnych zgodnie z art. 13, 14 RODO, za przestrzeganie wymogów bezpieczeństwa określonych w art. 32 RODO w odniesieniu do prawidłowej technicznej realizacji i konfiguracji usługi oraz za przestrzeganie obowiązków zgodnie z art. 33, 34 RODO, o ile naruszenie ochrony danych osobowych wpływa na nasze zobowiązania wynikające z umowy o wspólnym przetwarzaniu. Meta Platforms Ireland jest odpowiedzialny za umożliwienie korzystania z praw osób, których dane dotyczą, zgodnie z art. 15-20 RODO, przestrzeganie wymogów bezpieczeństwa określonych w art. 32 RODO w odniesieniu do bezpieczeństwa usługi oraz obowiązków wynikających z art. 33, 34 RODO, o ile naruszenie ochrony danych osobowych dotyczy obowiązków Meta Platforms Ireland wynikających z umowy o wspólnym przetwarzaniu danych.
Państwa dane mogą być przesyłane do USA. 
Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Meta posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Więcej informacji na temat ochrony danych podczas korzystania można znaleźć pod adresem: https://www.facebook.com/about/privacy/.
Instagram firmy Meta Platforms Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland):
https://help.instagram.com/155833707900388
Państwa dane mogą być przekazywane do krajów trzecich, takich jak USA. 
Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Meta posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
 
LinkedIn firmy LinkedIn Corporation (2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA)
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=uno-reg-guest-home-privacy-policy

Państwa dane mogą być przesyłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma LinkedIn nie posiada certyfikatu TADPF.
 
Pinterest firmy Pinterest Inc. (635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, USA)
https://policy.pinterest.com/pl/privacy-policy

Państwa dane mogą być przesyłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Pinterest nie posiada certyfikatu TADPF.
 
X (Twitter International Unlimited Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07, Irland)
https://twitter.com/privacy
https://twitter.com/personalization
Państwa dane mogą być przesyłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma X nie posiada certyfikatu TADPF.
 
Wykorzystanie Cloudflare
Na naszej stronie internetowej wykorzystujemy Content Delivery Network Cloudflare CDN firmy Cloudflare Inc. (101 Townsend St, San Francisco, CA 94107, USA; „Cloudflare”). Jest to ponadregionalna sieć serwerów w różnych centrach obliczeniowych, z którymi łączy się nasz serwer internetowy i za pośrednictwem których dostarczane są określone treści naszej strony internetowej.
Przetwarzanie danych ma na celu optymalizację czasu ładowania naszej strony internetowej i tym samym uczynienie naszej oferty bardziej przyjazną dla użytkownika.
Mogą być przy tym zbierane m.in. następujące informacje: adres IP, informacje o konfiguracji systemu, informacje o ruchu na i z witryn klientów (tzw. pliki dziennika serwera). 
Państwa dane mogą zostać przesłane do USA. Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Cloudflare posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uzasadnionego interesu polegającego na zaprojektowaniu strony internetowej, która jest dostosowana do potrzeb i zorientowana na osiągnięcie celu. Z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją mają Państwo w każdej chwili prawo wniesienia sprzeciwu wobec opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO przetwarzania danych osobowych, które Państwa dotyczą.
Dalsze informacje o ochronie danych podczas używania narzędzia Cloudflare znajdują się na stronie https://www.cloudflare.com/de-de/privacypolicy/.
 
Korzystanie z GoogleMaps
Na naszej stronie internetowej korzystamy z funkcji zamieszczania map GoogleMaps firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; "Google"). Funkcja umożliwia wizualne przedstawienie informacji geograficznych i map interaktywnych. Podczas wywoływania stron, na których zostały zamieszczone mapy GoogleMaps, firma Google będzie pobierać, przetwarzać i wykorzystywać również dane osób odwiedzających witryny internetowe.
W razie potrzeby Twoje dane zostaną przesłane również do Stanów Zjednoczonych. 
Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Google posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Szczegółowe informacje dotyczące gromadzenia i wykorzystania danych przez Google znajdziesz we wskazówkach Google dotyczących ochrony danych osobowych pod adresem https://www.google.com/privacypolicy.html. Tam, w centrum ochrony danych, masz również możliwość zmiany Twoich ustawień, dzięki czemu możesz zarządzać danymi przetwarzanymi przez Google oraz chronić je.

Korzystanie z YouTube
Na naszej stronie internetowej korzystamy z funkcji zamieszczania filmów wideo YouTube firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; „YouTube“).YouTube to przedsiębiorstwo powiązane z Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”).
Funkcja pozwala wyświetlać na stronie internetowej filmy zamieszczane na YouTube w ramce pływającej (iFrame). Jednocześnie aktywna jest opcja „Rozszerzony tryb ochrony danych osobowych”. W ten sposób YouTube nie będzie zapisywać informacji o osobach odwiedzających stronę internetową. Dopiero po obejrzeniu filmu informacje o tym zostaną przekazane do YouTube i tam zapisane. Twoje dane mogą zostać przesłane do Stanów Zjednoczonych. 
Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma YouTube posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Szczegółowe informacje na temat gromadzenia i wykorzystania danych przez YouTube oraz Google, związanych z tym Twoich praw i możliwości ochrony prywatności znajdziesz we wskazówkach YouTube dotyczących ochrony danych osobowych (https://www.youtube.com/t/privacy).

Używanie czcionek Google
Na naszej stronie internetowej stosujemy czcionki Google firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; „Google”).
Przetwarzanie danych służy jednolitej prezentacji czcionek na naszej stronie internetowej. W celu załadowania czcionek podczas wywoływania strony zostaje nawiązane połączenie z serwerami Google. Przetwarzane i przekazywane do Google są przy tym m.in. adres IP użytkownika oraz informacje dotyczące używanej przez niego przeglądarki. Dane te nie są łączone z Państwa kontem Google. Państwa dane mogą ewentualnie zostać przesłane do USA. 
Dla USA istnieje decyzja Komisji Europejskiej w sprawie adekwatności ochrony danych, Trans-Atlantic Data Privacy Framework (TADPF). Firma Google posiada certyfikat TADPF i jest tym samym zobowiązana do przestrzegania europejskich zasad ochrony danych.
Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania.
Więcej informacji na temat przetwarzania danych i ochrony danych można znaleźć na stronach https://www.google.de/intl/de/policies/ i https://developers.google.com/fonts/faq.


Prawa osób, których dane dotyczą, i okres przechowywania danych

Okres przechowywania zapisanych danych
Po całkowitej realizacji umowy dane zostają zapisane najpierw na czas trwania okresu gwarancyjnego, a następnie z uwzględnieniem ustawowych, a w szczególności wynikających z prawa podatkowego i handlowego terminów przechowywania danych, a po upływie terminu usunięte, o ile nie wyraziłaś/-eś zgody na dalsze przetwarzanie i wykorzystanie.
 
Prawa osoby zainteresowanej
Jeżeli spełnione są wymogi ustawowe, przysługują Ci następujące prawa zgodnie z art. 15-20 DSGVO: prawo do informacji, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz możliwości transferu danych.
Oprócz tego, zgodnie z art. 21 (1) DSGVO, przysługuje Ci prawo sprzeciwu na przetwarzanie danych, które opiera się na art. 6 (1) f DSGVO, jak również na przetwarzanie dla potrzeb reklamy bezpośredniej.
 
Prawo do wniesienia zażalenia do organu nadzorczego
Zgodnie z art. 77 DSGVO masz prawo do wniesienia zażalenia do organu nadzorczego, jeżeli uważasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych nie odbywa się zgodnie z prawem.
 
Skargę można złożyć m.in. do właściwego dla nas organu nadzorczego, do którego można się zwrócić korzystając z następujących danych kontaktowych:Unabhängiges Datenschutzzentrum Saarland
Fritz-Dobisch-Str. 12
66111 Saarbrücken
Tel.: +49 681 947810
Fax: +49 681 9478129
E-Mail: [email protected]

Prawo sprzeciwu
Jeśli podstawę opisanego tu przetwarzania danych osobowych stanowi nasz uzasadniony interes zgodnie z art. 6 punkt 1 lit. f RODO, użytkownik ma prawo sprzeciwu w każdej chwili wobec przetwarzania danych ze skutkiem na przyszłość z przyczyn wynikających z jego szczególnej sytuacji.
Po wniesieniu sprzeciwu przetwarzanie danych zostanie zakończone, chyba że będziemy mogli udowodnić bezwzględne przyczyny przetwarzania nienaruszające ochrony, które są nadrzędne wobec interesów, praw i wolności użytkownika, lub jeśli przetwarzanie służy dochodzeniu, wykonywaniu lub obronie roszczeń prawnych.
 
Jeśli dane osobowe przetwarzane są w celu reklamy bezpośredniej, w każdej chwili można się temu sprzeciwić, przekazując nam tę informację. Po wniesieniu sprzeciwu zakończymy przetwarzanie danych w celach reklamy bezpośredniej.

ostatnia aktualizacja: 29.11.2023